Σχετικά με εμάς

Φυσικά καλλυντικά φτιαγμένα από βότανα και άλλα υλικά της φύσης.

Αξιοποιώντας το ελαιόλαδο και τα βότανα της ελληνικής και μεσογειακής φύσης δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης

ΣΕΒΔΙΚΙΟΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΣΕΒΔΙΚΙΟΝ ΓΗ είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δημιουργήθηκε στην πόλη της Λάρισας, από μια ομάδα νέων ανθρώπων με σκοπό την έρευνα, τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση φυσικών καλλυντικών με βάση το ελληνικό ελαιόλαδο μέσα από μεθόδους και διαδικασίες φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Συνδυάζουμε  τα αγνά, φυσικά συστατικά της ελληνικής φύσης, παραδοσιακές συνταγές γυναικών του ελληνικού χωριού Σεβδίκιον της Μ. Ασίας, χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό τρόπο και με προσωπικό μεράκι προσφέρουμε τη φροντίδα της φύσης στον καταναλωτή.  Αποτέλεσμα αυτών είναι η δημιουργία μιας σειράς προϊόντων για τη φροντίδα του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών με βάση το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τα πιο ευεργετικά βότανα και φυτά της ελληνικής και μεσογειακής φύσης.

Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν κανένα χημικό συστατικό και είναι φιλικά προς το δέρμα. Αυτή τη στιγμή παράγουμε σαπούνια ελαιολάδου με αιθέρια έλαια βοτάνων, κηραλοιφές και αμυγδαλέλαια. Βέβαια η ΣΕΒΔΙΚΙΟΝ ΓΗ μέσα από την συνεχή εργαστηριακή της ερευνά θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας  τα οποία θα καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας ξεκινά πριν από ένα αιώνα σε ένα από τα πιο γραφικά και φημισμένα περίχωρα της Σμύρνης, το Σεβντίκιοϊ, το λεβέντικο «χωριό» της Ιωνίας, που βρίσκεται περίπου 12 χλμ. νοτίως της Σμύρνης.
Εκεί όπου οι λεβεντόκορμες Σεβντικιανές πρόσεχαν πάρα πολύ την εμφάνιση τους.

Πολλές από αυτές τις γυναίκες έφτιαχναν τα δικά τους καλλυντικά μέσα από συνταγές που για αιώνες προσφέρονταν ως προίκα από γενιά σε γενιά, από μάνα σε κόρη και από γιαγιά σε εγγονή. Η παράδοση αιώνων και τα μυστικά της φύσης έδιναν απίθανους συνδυασμούς ομορφιάς, υγείας και ευεξίας.

Ο συνεταιρισμός Σεβδίκιον Γη μέσα από μέλη της με καταγωγή απο το χωριό Σεβντίκιοϊ μελέτησε συνταγές καλλυντικών της εποχής αναδεικνύοντας και πάλι τις φυτικές ουσίες και τα φυσικά συστατικά με ευεργετικές θεραπευτικές ικανότητες, ιδανικές για αναζωογόνηση και ανανέωση της επιδερμίδας.

Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στην αγάπη που έχουμε για τη φύση και στη λογική ότι η ίδια η φύση μπορεί να μας προσφέρει ότι χρειαζόμαστε. Θεωρούμε ότι εξίσου σημαντικό με το να προσέχουμε τι τρώμε είναι και να προσέχουμε τι χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χρήση προϊόντων με χημικές προσθήκες έχουν δημιουργήσει αρκετά δερματικά προβλήματα στο σύγχρονο άνθρωπο…

Επιπλέον η αγάπη μας για τη φύση και το περιβάλλον επιτάσσει όλη η διαδικασία της δημιουργίας των προϊόντων να μην είναι επιβλαβής για το περιβάλλον.

Ένας ακόμα λόγος ώστε όλη η διαδικασία να είναι χειροποίητη χωρίς μηχανική υποστήριξη. Έτσι όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.

Επιπλέον η παραγωγή των καλλυντικών μας δεν αφήνει κανένα απόβλητο αφού όλες οι πρώτες ύλες μας δίνουν το τελικό προϊόν χωρίς να περισσεύει ή να πετιέται κάτι.

ΣΕΒΔΙΚΙΟΝ
Το Όραμά μας

Όραμα μας είναι η δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με όσο το λιγότερο είναι δυνατόν κόστος. Το κόστος διατηρείται χαμηλά κυρίως με χρήση ιδίων πρώτων υλών, με τη χρήση οικονομικών συσκευασιών αλλά και πολύ προσωπική δουλειά από τα μέλη του συνεταιρισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να έρχεται στα χέρια σας ένα 100% φυσικό καλλυντικό, υψηλής ποιότητας, σε πολύ προσιτή τιμή που θα σας ικανοποιήσει και θα προσφέρει όλες τις ιδιότητες των συστατικών του.

Πότε Ιδρύθηκε

Η « ΣΕΒΔΙΚΙΟΝ ΓΗ ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.»  ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4430/2016 «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει σήμερα.

Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με περιορισμένη ευθύνη των μελών του, εμπορική ιδιότητα και κερδοσκοπικό χαρακτήρα.  Έδρα του συνεταιρισμού είναι ο Δήμος Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και σκοποί του συνεταιρισμού είναι οι ακόλουθοι:

  1. i) η βιώσιμη ανάπτυξη με την έννοια της χρήσης ενός πρότυπου παραγωγής το οποίο στοχεύει στο καλύτερο οικονοµικό αποτέλεσµα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον και
  2. ii) η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος και κυρίως όσο αφορά την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Τι είναι οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (Ν.4019/2011 & Ν.4430/2016)

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), είναι ένας νέος φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας (Ν.4019/2011 & Ν.4430/2016). Στην ουσία είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. 

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.

    Καλάθι αγορών